فعالان محیط زیست خواستار لایروبی رودخانه کارون شدند

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: به گزارش عصر جنوب به نقل از ایرنا تعدادی از دوستدارن محیط زیست، عصر یکشنبه به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست، بخشی از ساحل رودخانه غربی کارون در اهواز را پاکسازی کردند. این برنامه با همراهی تعدادی از هنرمندان و فعالان میراث فرهنگی، با تاکید بر پاکسازی آثار باقی مانده از سیلاب اخیر در پارک مالیات اهواز اجرا شد.

مدیر انجمن زیست محیطی دیده بان جلگه سبز خوزستان، در گفت وگو با ایرنا، هدف از برگزاری این برنامه را پاکسازی ساحل کارون به ویژه از آثار باقیمانده از سیلاب اخیر عنوان کرد و مهم ترین مطالبه شرکت کنندگان در این برنامه را لایروبی کارون دانست.

شبنم قنواتی زاده اظهارات اخیر مسئولان درباره بی تاثیر بودن لایروبی کارون در سیلاب اخیر را رد کرد و گفت: کارون شاهرگ حیاتی خوزستان است و به اعتقاد فعالان محیط زیست، رسوبگذاری در این رودخانه به مثابه گرفتگی این شاهرگ حیاتی و اختلال در جریان آب در کارون است، بنابراین نمی توان رسوب گذاری و ایجاد شدن جزیره های متعدد را در سیلاب اخیر بی تاثیر دانست، این در حالیست که در روزهای اخیر شاهد هستیم استاندار خوزستان و تعدادی از مسئولان نقش لایروبی کارون را در سیلاب انکار می کنند.

وی تاکید کرد: مطالبه دیگر فعالان محیط زیست در برنامه امروز، پاکسازی ساحل کارون از ساخت و سازهای غیرمجاز است؛ به این ترتیب همانطور که باید خانه های غیرمجاز در محله سید خلف تخریب شود، رستوران های غیرمجاز در ساحل رودخانه نیز باید خراب و از بستر رودخانه برداشته شوند.

به گفته وی برنامه گرامیداشت هفته محیط زیست با هدف جلب توجه نسبت به حیات کارون و درخواست از مسئولان برای اقدام در این زمینه در ساحل این رودخانه برگزار شده است.

* «چتر سفید» و آفتاب گیر

قنواتی زاده همچنین با اشاره به شعار امسال هفته ملی محیط زیست مبنی بر «کاهش آلاینده ها و پسماند» گفت: رویکرد آموزش های امسال، مدیریت و کاهش پسماند بود که در همین راستا ترویج استفاده از «لیوان شخصی» به جای «لیوان یک بار مصرف» در برنامه امروز انجام شد.

وی افزود: در روزهای اخیر نیز کارگاه آموزش مدیریت پسماند در منطقه کم برخوردار ملاشیه برگزار شده است.

قنواتی زاده، استفاده از «کلاه آفتابگیر» و یا «چتر سفید» را یکی دیگر از آموزش های ارائه شده از سوی انجمن های زیست محیطی برای جلوگیری از تابش اشعه مضر خورشید عنوان کرد.

این فعال محیط زیست در ادامه تاکید بر استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های نایلونی و مقابله با بوق زدن را از دیگر مسائل مطرح شده در برنامه هفته محیط زیست دانست و گفت: در این برنامه طوماری برای حمایت از معلولان و مناسب سازی معابر برای تردد معلولان در شهر امضا شد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امروز روز ملی گل و گیاه نیز نامگذاری شده، فعالان محیط زیست از شهروندان درخواست کردند استفاده از گلدان های طبیعی را جایگزین گل های مصنوعی کنند.

برنامه پاکسازی ساحل کارون در اهواز توسط انجمن زیست محیطی دیده بان جلگه سبز خوزستان و با همکاری جامعه درختکاران خوزستان که متشکل از تعدادی از سازمان های مردم نهاد است، برگزار شد.

۱۵ خرداد روز جهانی محیط زیست و ۱۶ تا ۲۲ خرداد نیز به عنوان هفته ملی محیط زیست نامگذاری شده است.

یکی از مطالبات شهروندان در سال های اخیر که رسوب و جزایر متعدد رودخانه کارون را فراگرفته، لایروبی این رودخانه بوده است. در سیلاب اخیر بخشی از انتقادات به مسئولان عدم لایروبی رودخانه ها به ویژه کارون بوده، این در حالیست که برخی مسئولان و حتی اساتید دانشگاه تاثیر لایروبی کارون را در کاهش سیلاب بسیار ناچیز دانسته و گفته اند: لایروبی این رودخانه تنها می تواند در زیباسازی چهره شهری نقش داشته باشد.

مطالب پیشنهادی