تولید مته حفاری کاملا بومی توسط جهاد دانشگاهی موجب غرور است/ صنعت نفت باید صد درصد خودکفا شود

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت استقلال کامل کشور در بخش صنعت نفت و لزوم خودکفایی در این بخش، گفت: اقدام شایسته جهاد دانشگاهی در تولید مته‌های حفاری موجب غرور و افتخار است و اکنون لازم است برنامه‌ریزی برای تولید دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز صنعت نفت نیز توسط جهاد دانشگاهی انجام شود.

به گزارش عصرجنوب به نقل از ایسنا، غلامرضا شریعتی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی خط تولید انبوه مته‌های حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان، با تاکید بر ضرورت استقلال کشور در کالاهای اساسی، اظهار کرد: بنده شخصا به استان خوزستان تعصب دارم و علاقمند هستم که استان خوزستان، در بسیاری موارد منشاء اثر باشد و بسیاری از کالاهای مورد نیاز صنعت، به‌ویژه در حوزه نفت، در استان تولید شود. خوزستان دارای منابع عظیم و ظرفیت‌های خدادادی متعددی مانند منابع عظیم نفت و گاز، پتروشیمی، کشاورزی، آب‌های روان و مرزها و موارد مشابه است، این در حالی است که نگاه به استان، آنگونه که باید نیست؛ در نتیجه باید تلاش کنیم که از ظرفیت‌هایی که دارای ارزش افزوده هستند، محصول تولید کنیم و موجب رشد و شکوفایی کشور شویم.

وی افزود: البته در پروژه‌های بزرگ، خیلی مهم نیست که در چه استانی کار انجام شود و همین که در کشور اجرایی شوند و موجب خودکفایی شود، دارای اهمیت است. در مسیر پیشرفت و توسعه نیز باید از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌های داخلی و خارجی استفاده شود.

شریعتی تصریح کرد: تولید مته حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان از آن جهت دارای اهمیت است که این کار از ابتدا تا انتها کاملا ایرانی است و دانش فنی آن بومی شده است. برخی محصولات وجود دارند که پایه و اساس توسعه و پیشرفت کشور هستند و در آن موارد، لازم است که به صورت کامل بومی‌سازی انجام شود. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که همه نیازهای خود را در داخل تولید کند و این روش، اشتباه است. در گذشته نیز در خصوص تولیدات داخلی، نگاه به این صورت بود که باید محصولاتی در داخل تولید شود که جایگزین واردات باشند، ولی این نگاه موفق نبود و اکنون نگاه بر توسعه صادرات است. به این معنی که از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده شود تا آن منابع، ارزش افزوده پیدا کنند و به این ترتیب، توسعه صادرات صورت می‌گیرد.


استاندار خوزستان تاکید کرد: برخی محصولات، به عنوان محصولات مادر و پایه و اساس پیشرفت مطرح هستند که در آن موارد، حتما باید سرمایه‌گذاری لازم انجام شود تا کشور در آن زمینه بی‌نیاز شود. به عنوان مثال در صنایع غذایی، گندم محصول استراتژیکی است که پایه و اساس غذایی ما را تامین می‌کند، در نتیجه لازم است که در این زمینه استقلال داشته باشید، حتی اگر واردات آن ارزان‌تر باشد.

وی افزود: نفت نیز مانند گندم دارای اهمیت است، زیرا تامین‌کننده منابع مالی و مهم‌ترین محصول ارزآور کشور است. به همین دلیل هم زمانی که قصد دارند به کشور آسیب برسانند، از طریق نفت اقدام می‌کنند. در نتیجه بی‌نیازی صنعت نفت به واردات، واجب است و در این حوزه باید به استقلال برسیم. در حال حاضر بخش عمده‌ای از قطعات و محصولات مورد نیاز صنعت نفت در استان خوزستان و کشور تولید می‌شود و تنها ۲۰ درصد آن وارداتی است، ولی همین مقدار هم باید به صفر برسد.

استاندار خوزستان گفت: اقدام قابل تحسین جهاد دانشگاهی در بومی‌سازی و تولید مته‌های حفاری، اقدامی استراتژیک است، زیرا کار به طور کامل بومی شده و طراحی و مهندسی آن کاملا در کشور انجام شده است و واقعا جای تقدیر و تشکر دارد. زمانی که می‌بینیم این کار بزرگ توسط جوانان تربیت شده در کشور انجام شده، احساس غرور می‌کنیم و به همین دلیل از مسئولان جهاد دانشگاهی که این شرایط را فراهم کرده‌اند نیز تشکر می‌کنیم.

شریعتی گفت: از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز باید تشکر کرد، زیرا حمایت‌های آن ها از کار نیز قطعا تاثیرگذار بوده است. خوزستان خانه نفت است و تولید صنایع مورد نیاز صنعت نفت تا جایی که امکان دارد باید در این استان انجام شود، زیرا بیشترین تجارب در زمینه نفت در خوزستان است. در این زمینه لازم است ارتباط دانشگاهیان با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز بیشتر شود و با انجام کار تیمی و بین بخشی، به چنین موفقیت‌هایی دست یافت.

استاندار خوزستان گفت: با توجه به ظرفیت موجود در جهاد دانشگاهی، لازم است برنامه‌ریزی لازم برای تولید دیگر محصولات مورد نیاز صنعت نفت نیز در این مجموعه انجام شود. مجموعه استانداری خوزستان نیز این آمادگی را دارد که هر کجا لازم باشد از جهاد دانشگاهی در این زمینه حمایت کند.


سیدعلیرضا علوی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از روند استقرار خط تولید مته حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان، گفت: با تلاش‌های چندین ساله جهادگران جهاد دانشگاهی خوزستان، یکی از ۱۰ قلم کالاهای اساسی مورد نیاز صنعت نفت به صورت کامل در کشور و استان خوزستان، تدوین دانش فنی شد و اکنون آماده‌بهره‌برداری است. با راه‌اندازی این خط، حداقل برای یکصد نفر اشتغال مستقیم فراهم می‌شود و با توجه به نیاز موجود در خاورمیانه، بازار خارجی تضمین‌شده‌ای برای صادرات این محصول نیز وجود دارد.

وی افزود: این پروژه در سه بخش تدوین دانش فنی، ساخت نمونه و تولید انبوه برنامه‌ریزی و اجرا شد. در گام نخست، قراردادی پژوهشی بین جهاد دانشگاهی و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب منعقد شد و دانش فنی ساخت مته بومی‌سازی شد. پس از آن در اسفندماه ۱۳۹۵ نمونه آزمایشگاهی ساخته و عملیات تست آن نیز با موفقیت انجام شد.

علوی تصریح کرد: پس از این موفقیت، کار از حالت آزمایشگاهی خارج شد و راه‌اندازی خط تولید انبوه مته‌های حفاری در دستور کار قرار گرفت. نخستین مته ساخته شده نیز در خردادماه امسال مورد آزمایش قرار گرفت و با موفقیت به درون چاه رفت و تاییدیه های لازم نیز از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اخذ شد. اکنون نیز این خط آماده‌ بهره‌برداری است.

استاندار خوزستان در این بازدید، از روند آماده‌سازی خط تولید مته‌های حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان نیز بازدید کرد.

مطالب پیشنهادی